Ekonomiskt bistånd

LÄS MER

Ekonomiskt bistånd - mina pågående ärenden

Via den här e-tjänsten kan du följa dina ärenden om du ansökt om ekonomiskt bistånd. Du kan också använda e-tjänsten för att göra en återansökan om ekonomiskt bistånd, om det är aktuellt för dig. Om man inte vill använda e-tjänsten för återansökan, finns det även möjlighet att klicka på blå knapp här intill och skriva ut pappersblankett som då fylls i och lämnas in på Socialkontoret.

E-tjänsten har en meddelandefunktion som gör det möjligt att ha kontakt med din handläggare på ett säkert sätt. Du väljer själv om du vill ha notiser via sms eller e-post när det hänt något nytt i ditt ärende. När du får en notis kan du logga in i e-tjänsten för att ta del av uppdateringen.

Under fliken Dokument kan du se dokument som din handläggare skickat, till exempel brev och kallelser. Under fliken ”Meddelanden” kan du se e-post från din handläggare och skicka egna meddelanden till din handläggare.

Är du aktuell för ekonomiskt bistånd kan du göra din månatliga återansökan och kan följa ditt ärende i e-tjänsten. Under fliken Ansökningar kan du bland annat se att din ansökan är registrerad, beräkning och beslut. Under fliken Utbetalningar kan de se när pengarna betalas ut (observera att pengarna finns på ditt konto vardagen efter att det är registrerat som utbetalt i systemet).

Har du frågor kontakta din handläggare.

Läs mer om ekonomiskt bistånd på Varberg.se, Ekonomiskt bistånd (socialbidrag) | Varbergs kommun