Ansökan om projekt, Idécentralen

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Är du mellan 15 och 25 år och har en idé om ett projekt? Då kan du söka stöd från Idécentralen. Du kan få stöd i form av teknik, lokaler, ekonomi och handledning.

Stöd från Idécentralen kan sökas av dig som är ung och vill skapa och driva egna projekt/arrangemang/aktiviteter. Några exempel är fotoutställningar, teaterföreställningar, konserter, filmvisningar, turneringar, LAN, skateprojekt, workshops, intressegrupper och läger.

Du kan söka max 25 000 kronor för ditt projekt. I undantagsfall kan högre summor betalas ut för större projekt. Vill du söka en högre summa pengar? Kontakta Idécentralen för ett möte så ser vi över förutsättningarna (idecentralen@varberg.se).

Ditt projekt ska vara genomfört och utbetalt bidrag ska vara utnyttjat inom max två års tid. I annat fall återbetalas kvarvarande medel till Idécentralen.

Ansökan ska följa Idécentralens riktlinjer och villkor. För att få stöd krävs att du som söker också är den som driver projektet. Det går inte att söka stöd för att betala ut pengar till sig själv, till välgörenhet eller för projekt som ingår i en utbildning. Om du är under 18 år krävs målsmans medgivande innan vi betalar ut ekonomiskt stöd.

Tjänsten kräver e-legitimation. Har du som sökande ingen egen legitimation går det bra att målsman/vårdnadshavare signerar.  

Har du en idé som inte är helt klar? Då kan du kontakta Idécentralen för att få hjälp att utveckla idén och göra en ansökan.

Du får vanligtvis beslut inom cirka sex veckor efter inskickad projektansökan. Under perioden 19 juni till 14 augusti behandlas inga nya ansökningar. E-tjänsten är dock öppen och det går att skicka in och ändra befintliga ansökningar som vanligt.

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa