Läkemedel - delegeringsutbildning

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här anmäler du din personal till delegeringsutbildning för läkemedel.

Viktig information!

Innan du gör din bokning ber vi dig läsa igenom nedanstående information.

 • Giltig anmälan - För att anmälan ska vara giltig måste deltagarens och chefens namn finnas på anmälan. Du kan alltså inte reservera en plats genom att skriva ”en person” eller liknande.
   
 • Avanmälan ska göras senast en vecka innan utbildningen via e-tjänsten genom att logga in på mina sidor på sjalvservice.varberg.se.
  För avanmälan senare än veckan innan tas en avgift på 500kr ut. Detta är för att undvika att utbildningarna går halvfulla.

  Undantag görs om personen är sjukanmäld eller hemma för vård av barn vid utbildningstillfället. Anmälaren ska då i första hand avboka deltagare genom att logga in på mina sidor på sjalvservice.varberg.se. I andra hand meddelas detta innan utbildningstillfällets start på mejl till delegering@varberg.se för att slippa avgiften för sen avbokning.

 • Förutsättning för att kunna få en delegering är att man kan uppnå reell kompetens vilket innebär att man har tillräcklig erfarenhet och kunskap för att utföra arbetsuppgiften på ett tillfredställande sätt. Detta sker genom teoretisk utbildning och praktisk handledning samt genomgång av uppgiften som skall delegeras.
   
 • Deltagande - Deltagaren måste komma i tid till utbildningen och vara med under hela utbildningstillfället. Personen ska ha förberett sig innan utbildningstillfället genom att läsa utbildningskompendiet.
   
 • För att man ska vara delegeringsbar i Varbergs kommun måste man ha deltagit vid utbildningstillfället, därefter genomfört teoretiskt prov hos ansvarig sjuksköterska och blivit godkänd.
   
 • Intyget som delas ut är ett original och det enda bevis på att deltagaren har gått utbildningen. Om personen förlorar sitt intyg måste hon/han gå om utbildningen. Intyget tas med och visas upp innan teoretiskt prov hos ansvarig sjuksköterska. Tid för delegering hos sjuksköterska bokas via e-tjänst.

E-legitimation

För att kunna boka en utbildningsplats krävs att du loggar in med e-legitimation (ex. SITHS eller mobilt bank-id).

Frågor om e-tjänsten

Jenniann Göransdotter
jenniann.goransdotter@varberg.se
0340-883 18

Följande behövs för e-tjänsten

 • e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa